Další den těsto nechte povolit, aby s ním šlo pracovat. Vyválejte ho mezi dvěma pečícími papíry (silikonovými podložkami nebo igelitem) a vykrojte kolečka. Doprostřed uštípněte kousek marcipánu, zabalte a vytvořte kuličku. Pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 200°C 12 minut. Ještě teplé perníčky máčejte v rumu a pokládejte na plech. Vložte do lednice a mezitím si připravte polevu.
Můžete zapíchnout dovnitř perníčku párátko a točivým pohybem obalit v polevě. Nechte zatuhnout a uležet v lednici do druhého dne.
Odkrojky znovu neválím kvůli zapaření těsta a následnému deformování tvarů. Naplním košíčky. Peču na 180°C 12 minut. Otočím těstem dolů a zeshora přikryji utěrkou namočenou ve studené vodě. Dobře se vyklopí vystydlé. Tento tip mám z pečení bábovky.
Pudink připravte podle návodu, jen místo 500 ml mléka použijte 250 ml. Při vaření se nelekněte až se začnou dělat hrudky. Pouze odstavte a dál míchejte. Vznikne hladká směs. Po uvaření vmíchejte jogurt, sirup a mandlovou mouku. Nechte vychladit.
Dokončení:
Upečené věnečky rozkrojte a naplňte krémem. Dobrou chuť!
Kaštany jsem koupila, ale jedlé kaštany se dají nasbírat a úpect nebo uvařit:
Postup na domácí pečené kaštany:
Kaštany nařízněte na vypouklé části do kříže. Nářez by měl být hluboký půl centimetru a dlouhý 2 cm. Namočte na pár minut do horké vody. Před pečením osušte.
Připravené kaštany dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 200°C přibližně 10 minut.
Lehce vychladlé kaštany oloupejte.
Postup na domácí vařené kaštany:
Kaštany nařízněte na vypouklé části do kříže. Nářez by měl být hluboký půl centimetru a dlouhý 2 cm. Vařte 10 min a ještě teplé oloupejte.
led
OŘECHOVÉ RECEPTY